Адвокати на бившия американски президент Доналд Тръмп поискаха от федерален съдия да

...
Адвокати на бившия американски президент Доналд Тръмп поискаха от федерален съдия да
Коментари Харесай

Тръмп заведе дело срещу правителството на САЩ за обиска в дома му

Адвокати на някогашния американски президент Доналд Тръмп поискаха от федерален арбитър да наложи възбрана на ФБР да продължи с преглеждането на документите, конфискувани от имението му Мар-а-Лаго във Флорида по-рано този месец, до момента в който не бъде назначено особено длъжностно лице, което да работи като самостоятелен специалист в помощ на съдията при преглеждането на материалите, съобщи Българска телеграфна агенция.

Адвокатите акцентираха като мотив пред съдията, че материалите, конфискувани от имението на Тръмп, по хипотеза попадат под действието на привилегиите на изпълнителната власт.
Прочетете още
В настояването на Тръмп до федералния съд в Уест Палм Бийч, във Флорида, се упорства също американското министерство на правораздаването да му издаде по-подробна квитанция за иззетите материали от имението му в Мар-а-Лаго, както и проверяващите да върнат всички документи, които не попадат в заповедта за обиск.

" Не може да бъде разрешено политиката да въздейства на съдопроизводството ", се споделя в искането на Тръмп и се добавя: " Правоприлагането е щит, който пази американците. То не може да бъде употребявано като оръжие за политически цели ".

Искането е отправено пред съдия Айлин Кенън, която преди време е била назначена от Тръмп.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР